Начукваме месото с мокър дървен чук. В средата правим дълбок прорез, в който слагаме плънка, приготвена по следния начин: В 2 суперни лъжици краве масло запържваме нарязаните на ситно лук и нарязаните на малки кубчета моркови. Прибавяме гъбите. Отнемаме съда от огъня. Когато сместа се охлади, добавяме сварените и нарязани на кубчета яйца, лентичките сланина или бекон, и също нарязаните на кубчета кисели краставички. Подправяме с червения пипер, стритата чубрица, смляния черен пипер и сол на вкус. Слагаме плънката и зашиваме прореза с попарен бял конец или го забождаме с метално шишче. На няколко места в месото правим малки прорези и шпиковаме с чесъна. Постaвяме бутчето в тавичка, намазана с останалото масло, и печем отначало в силна, а след 20-ина мин. в слаба фурна. През десетина минути обливаме месото с топла вода (1 кафеена чашка, смесена с олиото). Щом месото се зачерви, обръщаме го от другата страна. Накрая намазваме бутчето с червен пипер, смесен с малко олио.